HVOR?

Jeg er faktisk temmelig kedelig – bare spørg min hustru. Jeg er på ingen måde vild med at rejse rundt, i verden. Det kan der sikkert siges meget dårligt om. Men én positiv ting kunne i hvert fald være, at der spares en hel del rejseaktivitet. Her tænker jeg naturligvis først og fremmest på vores klima og miljø. Og hvorfor drage langt væk, for at opleve nye eventyr, hvis man har fantasi til at opleve eventyret, der hvor man er.

Jeg er nemlig så kedelig, at jeg faktisk får dækket mit behov for natur-oplevelser, ved at gå rundt på vestsjælland, primært omkring Korsør.

Den skotsk-amerikanske naturforsker John Muir (1838-1914) har engang udtalt, “In every walk with Nature one receives far more than he seeks.” Det forklare måske meget godt, hvorfor jeg kan “nøjes” med at gå lange ture, i den vestsjællandske natur.

Den amerikanske zoolog og marinebiolog Rachel Louise Carson (1907-1964) har engang sagt “There is something infinitely healing in the repeated refrains of nature – the assurance that dawn comes after night, and spring after winter.” Det siger vist lidt om hvorfor jeg ikke behøver at sprede mine gåture ud over et meget stort geografisk område.